Donderdag 30 november kwamen de Captains van Hettrix bijeen in het stadion van Heracles Almelo voor het jaarlijkse Captains Dinner.

De Captains, bestaande uit de directeuren van de aangesloten hightechbedrijven VDL ETG, Benchmark, ETC, Urenco en Sekisui Kasei, de kennisinstellingen ROC van Twente, Saxion en Universiteit Twente, burgemeesters en wethouders van de gemeenten Almelo, Tubbergen en Twenterand, en voetbalclub Heracles Almelo, deelden de strategische agenda van hun organisatie en lieten vooral ook weten op welke dossiers ze andere organisaties de komende jaren nodig hebben. Tussen de presentaties door genoten de Captains in Club1903 van een heerlijk diner, bereid door de chefkoks van Almelounge.

De kerntaak van Hettrix, het verbinden van bedrijven, kennisinstellingen en overheden, via de laagdrempeligheid van voetbal, werd deze avond goed zichtbaar. Naast de inhoudelijke uitdagingen van de organisaties, waaronder het binden, boeien en behouden van technisch talent voor Almelo en de regio, werd ook vooral het belang van Hettrix benadrukt door de Captains. “Laten we elkaar vooral blijven opzoeken in de samenwerking”, was dan ook de boodschap van Thijs Wansink, Managing Director bij Sekisui Kasei Europe. Leon Lagendijk, Managing Director bij ETC Nederland, sloot zich daarbij aan met de woorden: “We moeten ons als organisaties samen inzetten voor het aantrekkelijk houden en nóg aantrekkelijker maken van de regio om in te wonen, werken en recreëren.”

Talentbehoud door te investeren in stedelijke ontwikkeling en nieuwbouw

De volgende bijeenkomst van Hettrix is op zondag 17 december, voorafgaand aan de wedstrijd Heracles Almelo – Feyenoord. Gastsprekers van de middag zijn Arjen Maathuis, wethouder Gemeente Almelo, Robert Lautenbach, ontwikkelmanager Gemeente Almelo, en Andries Geerse, stedenbouwkundige WeLoveTheCity. Almelo draagt bij aan het versterken van de positie van Twente als groene technologische topregio. In deze Hettrix-sessie presenteert Gemeente Almelo hoe zij hierop inzetten maar haar stedelijke ontwikkeling en woningbouwopgave.

Nieuwsgierig wat Hettrix voor jouw organisatie kan betekenen? Ervaar het. Kom vrijblijvend langs bij een van onze Hettrix-sessies door dit formulier in te vullen.

KOM DE SFEER PROEVEN BIJ HERACLES ALMELO

Ga voor een unieke ervaring op Erve Asito. Reserveer nu twee try-out seats voor een unieke ervaring bij een volgende thuiswedstrijd van Heracles Almelo.

WELLICHT OOK INTERESSANT?

Urenco wint derde editie Hettrix Cup
Succesvolle Netwerklunch op Erve Asito
Heracles Almelo lanceert Heracles Business Academy