Stock placeholder image with grayscale geometrical mountain landscape
EVENEMENT HETTRIX 

POSITIEF WERKGEVERSCHAP

TIPS EN HANDVATTEN VOOR VITALITEIT OP DE WERKVLOER

  •  
spinnenweb_edit

Wilt u weten hoe uw u medewerker duurzaam inzetbaar houdt of hoe u het ziekteverzuim terug kunt dringen? Kom dan naar deze interactieve middag vol workshops, waar we met elkaar in gesprek gaan over vitaliteit, welzijn en gezondheid binnen uw organisatie! Bij aankomst kiest u twee workshops waarbij u aan wilt sluiten. Let op: wie het eerst komt, het eerst maalt.  

Dit event is speciaal voor werkgevers en HR-managers. 

Welkom bij ons evenement over Positieve Gezondheid! 20 april gaan we dieper in op wat positieve gezondheid precies inhoudt en hoe het ons leven kan verrijken. Onze sprekers vertellen uit eerste hand over hun ervaringen met Positieve Pezondheid en hoe dit toegepast kan worden in de organisatie. Daarnaast bieden we workshops en activiteiten aan die gericht zijn op het bevorderen van positieve gezondheid in organisaties.  

PROGRAMMA

Donderdag 20 april  van 12.30 tot 17.00 uur 

Heracles Almelo, Erve Asito (Van Riemsdijkplein 1, 7606 ZA Almelo) 

12:30 - 13:00

Inloop

13:00 - 13:45

Keynote Speaker: Erben Wennemars

14:00 - 14:45

Workshopronde 1

15:00 - 15:45

Workshopronde 2

16:00 - 16:30

Plenaire terugkoppeling

16:30 - 17:00

Naborrel

U kunt parkeren op de parkeerplaats van de IISPA, waarna u zich kunt melden bij de hoofdingang van het stadion. 

Kan iedereen meedoen? Over positieve gezondheid en werk  
Andre Bieleman - Saxion   

TNO definieert Vitaliteit als bestaande uit Energie, Motivatie en Veerkracht. Hoe scoort u op deze 3 punten? Waardoor scoort iemand soms lager en hoger? Wat kunnen medewerkers en werkgevers doen om vitaliteit en inzetbaarheid te verbeteren? Hierover gaan we in gesprek, met interactieve werkvormen waarbij iedereen kan meedoen.  

  •  
Layer 1

Zingeving. ‘Dat is de meest gezondmakende kracht.’ 
Ferran Plaggenborg - ROC van Twente 

Zingeving gaat over de betekenis die we aan gebeurtenissen geven. Wat maakt uw leven echt de moeite waard? En wat is het belang van zingeving in uw werk? Zingeven heeft een actieve lading: Mensen hebben zelf een verantwoordelijkheid om zingeving te vinden door zich te verbinden met hun werk, maar kunnen daarin wel geholpen worden.  

Layer 3

Werken in een gezonde balans?! 
Fokke van Eijk – Univé 

Eén van de pijlers van Positieve Gezondheid is Dagelijks Functioneren. Daarin neemt werk een belangrijke plaats in.  
Wat geeft werk en wat kost werk? Hoe brengt u dat samen in een gezonde balans? Wat komt u tegen bij uzelf en in een organisatie?  

Layer 4

Hoe worden ik én mijn team energiek(er) en gezond(er) 90 jaar?  
Henk-Jan Koershuis - Bestsellerauteur en voedingsdeskundige  

Henk-Jan Koershuis deelt in deze workshop een Gouden Boodschap. Over gezond eten, gedragsverandering, het bereiken van meer energie en het stérk verlagen van uw ziekteverzuim. Door anders te gaan eten en bewegen. Praktische en effectieve stappen om zowel uzelf als uw gehele bedrijf een gezonder gevoel te geven!

Layer 6

Een veerkrachtiger organisatie door zelfregie   
Maureen Kremer en Christine Gernaat - Roessingh 

Als men positief en krachtig in het leven staat, is men beter bestand tegen tegenslag. Dit zorgt voor een goede motivatie, hogere productiviteit en minder ziekteverzuim! Veerkracht en balans zijn dus belangrijke waarden. Wat is de rol van de werkgever hierin? Wat levert het op? Een workshop over eigen regie in het (werk)leven.

Layer 8
Layer 2

De bal ligt bij jou 
Maud de Ponti en Freedo Visser - PK2  

Verzuim en vitaliteit hebben alles met persoonlijke ontwikkeling te maken. Persoonlijke ontwikkeling verbetert de gezondheid, inzetbaarheid, zelfzorg, flexibiliteit, intrinsieke motivatie en onderlinge verbinding. Hoe kunt u als werkgever, medewerkers stimuleren en faciliteren om het welzijn en persoonlijk leiderschap te vergroten?   

Layer 7
Layer 5

MELD U AAN